top of page
DSC_9750.JPG

Funksjonell Anatomi
55 TT

28 januar - 30 januar-2021

25 februar - 27 februar -2022 

scroll

FUNKSJONELL ANATOMI 55 TT

 

Velkommen til en spennende reise innover og fordypning i anatomi, biomekanikk og energiarbeid. Intensjonen med å skaffe seg kunnskap om dette er først og fremst å skape en trygg praksis for deg og dine deltagere, men minst like viktig er det å etablere en dypere kontakt med din egen kropp og energisystem. Erfare selv det du formidler til dine deltagere. 

 

I dette kurset går vi grundig gjennom anatomi og biomekaniske prinsipper fra føtter til hode. Vi går også gjennom hvordan vi kan styre energien i kroppen på mer subtilt nivå: ekspansjon, kontraksjon og stabilisering. 

 

Ved å ta til seg kunnskap om hvordan kroppen henger sammen fysisk og videre til opplevelsen av energiflyten i kroppen er intensjonen at du får etablert (eller etterhvert støtter dine deltagere) til å etablere en dypere kontakt med deg selv og din kropp. 

Et annet ord for dette er embodiment/empowerment: en opplevelse av å kjenne fra innsiden og ut hva som er riktig for DEG.

 

Dette er for meg meningen med all yogapraksis: 

ikke det å komme inn en form gitt fra utsiden men heller å skape den formen som oppleves rett fra innsiden

 

Veien dit går ofte utenfra og inn. Ved å ta til seg kunnskap om hvordan kroppen henger sammen fra topp til tå og derfra reise innover får du mulighet til å opprette en kontakt med ditt eget unike helhetlige system. 

INNHOLD

 

Du vil gjennom å erfare i egen kropp, ved å jobbe i små grupper og gjennom teori leksjoner få:

 

-Fordypet din kunnskap om skjelett- og muskelsystemet samt biomekaniske prinsipper/alignment

-Kunnskap om hvordan du kan tilpasse yogaøvelser individuelt for å forebygge skader i egen eller din deltager sin yogapraksis.

-Du får øvelser til selv justeringer samt justeringer du kan formidle til deltakerne dine.

-Hvordan ulike «props»/hjelpemidler kan støtte deg selv og deltakerne dine til en sikker yogapraksis.

-Hvordan jobbe med energi retninger i kroppen

-En innføring i det autonome nervesystemet og vagusnerven

-Jeg kommer til å undervise to yogaklasser fredag og lørdag og en søndag slik at du får mulighet til å jobbe og integrere kunnskapen i din egen kropp.

 

Dette kurset er for deg som er yogalærer fra før eller ønsker å fordype din egen praksis. Kravet for å være med er at du har en jevnlig egenpraksis.

 

 

PRAKTISK INFO

 

Kurset går over to helger: 

28/1 - 30/1 & 25/2 - 27/2 

 

Fredag kl 09 00 – 18 00 

Lørdag kl 09 00 – 18 00

Søndag kl 09 00 – 16 00

 

Pris:

EarlyBird 1 : 8500.-  ved påmelding innen 31. Desember 2021

Full pris : 9000.- etter 1. januar 2022

 

Din påmelding er bindende. Maks 15 deltakere per kurs.

Ved påmelding betaler du et ikke refunderbart depositum på 2000.-

Resterende beløp betales innen oppstart av kurset. Beløpet kan deles i to deler. Du mottar faktura.

 

 

Krav til deg som ønsker å delta:

Du er yogalærer og/eller har en jevnlig egenpraksis 

 

Les mer om reglene for bestilling/avbestilling her:

https://www.yogautdanning.no/viktig-bestillingsregler

All påmelding er bindende. Depositum refunderes ikke.

 

Du har dog i henhold til kjøpsloven full angrerett i 14 dager etter påmelding, innen 1 måned før utdannelses start, unntak kan gjøres ved sykemelding fra lege. Etter avtale kan du også få beløpet til gode og delta på et senere kurs, så lenge vi har plass.

Full kursavgift skal være innbetalt før kurset starter med mindre annet er avtalt. Saken videresendes til inkasso dersom det blir nødvendig.

 

Har du fått en nedbetalingsplan plikter du å følge denne. Saken går til inkasso dersom betaling ikke skjer i tide. Velger du å avbryte utdanning underveis i kursforløpet må full kursavgift betales. Dette er deltakers eget ansvar.

 

Det forventes at du har gjort nødvendige undersøkelser når du melder deg på kurset slik at du vet hva det er du melder deg på, og vet at du er klar for å delta på yogaen som undervises. 

Ta kontakt om du er usikker på noe når det gjelder dette.

                                                                      

LES MER OM VÅR LÆRER PÅ UTDANNINGEN HER:

Mette Solberg

Yogalærer e-ryt 500 & psykoterapeut MNGF

 

Mette er utdannet yogalærer fra Nordiska Yogainstitutet i Stockholm med fordypning i blant annet terapeutisk yoga. Hun er registrert 500 E-RYT gjennom Yoga Alliance. 

I tillegg er hun utdannet gestaltterapeut MNGF ved Norsk Gestaltinstitutt Høyskole med fordypning i traumeterapi (Somatic Experiencing)

 

Mette har over 15 års erfaring med å undervise yoga og har hatt en jevnlig egenpraksis i 20 år. Gjennom årene har hun ledet mange kurs og grupper, hun har holdt ulike workshops og retreats. I 2019 ledet hun, sammen Johanna Myklebust, en ettåring yogalærerutdannelse i Bergen.     

I tillegg til å lede ulike grupper har hun jobbet med en til en yoga i egne lokaler på StudioDay Majorstua siden 2013. Her har hun hatt i gjennomsnitt 10 kunder i uken og har opparbeidet seg mye erfaring med å støtte individer med ulike behov og utfordringer og til finne mer ro, styrke og balanse i sin egen kropp.

 

Hun jobber idag fulltid som samtaleterapeut og yogalærer i egne lokaler sentralt i Oslo.

 

Les mer om Mette her: www.mettesolberg.no eller www.røaterapeutene.no

bottom of page