IMG_118011.jpg

Yoga for vektreduksjon

I løpet av dette 5 ukers kurset vil du lære effektive verktøy som kan hjelpe deg å gå ned i vekt på en naturlig, sunn og permanent måte. Vi lærer yoga stillingene og -sekvensene som fremmer vekttap, eliminering av giftstoffer, akselerasjon av stoffskiftet og muskeltoning generelt. Gjennom regelmessig praksis med inversjoner og bakoverbøy skal vi aktivere blodsirkulasjonen, væske drenering og hormonbalansen. Vi skal også lære og trene med stående stillinger og den velkjente Sol hilsen-sekvensen, som anbefales spesielt når vi ønsker å miste kalorier og akselerere metabolismen.

Vi skal også lære og øve på noen teknikker av meditasjon og kontrollert pust (pranayama) som skal støtte oss i å kontrollere angst og uro og til å håndtere det ubevisste ønsket om å spise for mye eller spise ekstrem kalori mat. I løpet av kurset skal vi også analysere det negative emosjonelle og psykologiske forholdet som vi, i noen anledninger, utvikler med mat, og vi skal observere kroppen som en psykosomatisk enhet som ofte reflekterer uløste interne konflikter.

Du vil få en manual med oppsummering fra kurset og de viktigste stillingene slik at du enkelt kan fortsette din egen praksis der hjemme.

Tid: Fredager kl 12.30-14.00

Oppstart: 28.05.2021

Pris: 1400,-

Kursrunde: 5 uker

Lærer:Melissa

 

Litt om Melissa

Da Melissa fylte 12 år begynte hun å spise for mye og gikk opp i vekt. I 8 år prøvde hun mange behandlinger, dietter og øvelser, men selv om hun klarte å gå ned noen kilo sporadisk, fikk hun dem alltid tilbake etterpå. På den tiden projiserte Melissa sin milde bipolaritet, selvtillitsproblemer og en generell eksistensiell tomhet i forholdet med mat. Da begynte hun å meditere og se på seg selv, gjøre noen yogastillinger regelmessig og trene på Pranayama-øvelser daglig. Da gikk hun ned 10 kilo på 8 måneder og fikk dem aldri tilbake igjen. Det var en transformerende opplevelse. Melissa helbredet og møtte årsakene som fikk henne til å spise dårlig og i overkant, hun løste den følelsesmessige knuten, og hun forandret seg fra innsiden til aldri å gå tilbake. Det var et kvantesprang. I dag vil hun sette sin erfaring til tjeneste for andre for å følge dem i prosessen.

1400 

20190918_214059.jpg

Yoga for Kronisk smerte

Dette er et kurs for de med kroniske smerter, det vil si langvarige og konstante smerter i kroppen.
Her vil vi arbeide med terapautiske øvelser som virker styrkende og mykgjørende for kroppen i tillegg til at vi kombinerer de fysiske øvelsene med pusteøvelser, meditasjon og Mindfullness- oppmerksomhets øvelser.
Timene foregår alltid på ullmatte og vi bruker belter, blokker, bolstere, akuballer, sandsekker og diverse annet utstyr for å støtte kroppen inn i de forskjellige stillingene.
Alle øvelsene tar utgangspunkt i deg som deltager, Lisa Mari hjelper deg til å finne frem til den stillingen som kjennes best ut for din kropp.
Disse timene handler om å gi deg som deltager en verktøykasse med øvelser og teknikker du kan ta med deg hjem og integrere i din egen hverdag.
Lisa Mari bruker også massasje teknikker kombinert med yogaen, det kan være fotmassasje, nyre og rygg massasje.
Dette er kraftige verktøy som bidrar til at nervesystemet kobler seg over på den parasympatiske delen av nervesystemet vårt, og bidrar til at kroppen og sinnet kommer i en ro og hvile modus.

Vi kan stimulere vårt eget nervesystem og da påvirke tanker og tilstander i vår egen kropp.

For mange der den kroniske smerten har satt seg, står nervesystemet fremdeles og fyrer på den sympatiske delen av nervesystemet, nemlig gassen vår, og da opprettholdes det en betent og stresset tilstand i kroppen.

Med helt konkrete øvelser og teknikker kan vi stimulere nervesystemet og vagusnerven.

Dette gjør vi  for å hjelpe kroppen å slippe opp i det den holder på av spenninger, sperringer og blokkeringer.
Lisa Mari tar seg god tid til å hjelpe hver enkelt til å finne sin yoga og tilpasse hver til sine behov.

Tid: Ons 16.45-18.00

Pris: 2000

Kursrunde: 8 uker

Lærer: Lisa Mari

2000 kr

mombaby2-1024x768.jpg

Barsel Yoga

Herlig yoga og velvære for mor og barn. Dette er for deg som ønsker å komme gang med fysisk aktivitet samtidig som du kan ha med deg barnet ditt. Hovedfokus er å gi effektive og funksjonelle øvelse som styrker, strekker og mykner opp i muskulatur. Kjernemuskulatur, energiflyt, stress og søvn er noen av temaene vi arbeider med.
Lisa Mari hjelper tilpasse yogaen til deg og din kropp.

Du trenger ingen forkunnskaper om yoga. Anbefalt minstealder på barnet er 8 uker, dere kan delta frem til barnet begynner å krabbe.Her er det rom for at babyene kan lage lyder, eller om du /dere må gå ut av timen, mate, amme, skifte bleier, her er alt lov. Lisa Mari assisterer med babyene om det er ønskelig og behov for det.


Tid: Mandager kl 12.30 - 13.30

Oppstart: 23.08.2021

Pris: 1850,-

Kursrunde: 6 uker

Lærer: Lisa Mari


 

1650 kr

iStock-542719418.jpg

Yoga for Gravide

Passer dette meg?

Dette gravidyoga kurset passer alle trimestere.

Disse timene er mer enn de fysiske yogaøvelsene. Her finner du et kvinnelig felleskap med andre som er i samme livssyklus som deg. Du vil kunne finne støtte i felleskapet og i de ulike øvelser og verktøy som praktiseres underveis.

 

På denne måten kan dette kurset være et sted for deg å finne støtte og trygghet underveis i svangerskapet.

 

Fordeler med gravidyoga:

 

- Fødselsforberedende

- Holde kroppen frisk og sterk

- Lette mindre fysiske plager og smerter

- Forebygge depresjon

- Redusere stress og engstelse

- Fremme avspenning og søvn

- Løfte energien

- Etablere tidlig kontakt med barnet

- Lette smerter under fødselen

- Komme raskere i form etter fødselen

- Omfavne mammarollen

- Kvinnelig fellesskap

- Rom for ro og refleksjon

 

Tid: Mandager kl: 16.30-17:45

Oppstart: 26 April 2021 

Pris: 1400

Kursrunde: 5 uker

Lærer: Heidi

 

Begrenset antall plasser

 

Påmelding via glofox appen eller via nettsiden

1400 

Yoga-Mann-4.jpg

Yoga for Menn- Nybegynner Kurs

Nå klinker vi til å ønsker alle menn som kjenner seg stive som stokker, velkommen til yogakurs hos YouMe Yoga med Fredrik.
Kanskje du alltid har vært nysgjerrig på hva yoga kan gjøre for deg, du har kanskje også hatt lyst til å dukke opp til timer flere ganger, men du har rett å slett hatt for mange skeptiske tanker om at det er for mye shalala og blablabla.

I dette kurset ønsker jeg å hjelpe deg til å se forbi mytene om yoga, og finne inn til det som er viktigst, nemlig din kropp, velvære og lære triks for å stresse ned i en hektisk tid og hverdag. Kurset skal handle om å styrke kroppen og ikke minst det å fjerne spenninger og stivhet. Formene for yoga vi skal utforske heter Hatha yoga, Vinyasa og Yin. Hatha yoga er en allround trening, her handler det om å finne ut av hvordan man bærer seg i stillinger og hvordan vår anatomi har stor betydning for hvordan man trives på en yoga matte. Vinyasa, er en flytende form for yoga og vil være en yoga form vi stille å rolig beveger oss inn mot i løpet av kurset. I Vinyasa handler det om å få litt svette på pannen og ikke minst lære å håndtere pust og bevegelse sammen, så Hatha vil være vår bygge sten for denne formen. Yin blir vår ´´go to´´når det skal slappes av og lære dette med å gire ned, her skal vi lære å avstresse muskler, sinnet og gi mulighet for det å bare være i kroppen.
En stor del av yoga er pusteteknikk, det som de i India kaller for Pranayama (som rent oversatt betyr ´´livskraft´´), dette vil være en rød tråd i hele kurset og er for meg den viktigste delen av yoga, altså det å lære hvordan man puster på forskjellige måter for å oppnå forskjellige stadier i kroppen. Jeg vil her lære deg hvordan pusten fungerer i samarbeid med nervesystemet og hvilke utbytte vi får av å puste i de forskjellige teknikkene.

Dette kurset er for deg som er helt ny til yoga, kurset vil vare over 8 ganger og målet er at du med stor trygghet kan stille deg opp i ditt eget hjem å begynne din egen praksis og ikke minst komme til yoga timer med tryggheten og roen til å hvile i din egen kropp.

Tid: Tir 17.30-18.45 

Oppstart: 19.01.2021

Pris:1200 

Kursrunde: 8 uker

Lærer: Fredrik
 

1200

old couple2.jpg

Senior Yoga med stol

Dette er kurset for deg som har en godt voksen kropp, og som kjenner på ekstra fysiske utfordringer som kan følge med alderen.

Senior Yoga er et rolig kurs som tar hensyn til en kropp som kan oppleves som stiv i både muskler og ledd.

Vi tar for oss øvelser som virker styrkende og mykgjørende for hele kroppen. Vi arbeider med bindevevet, dyp musklatur, ledd og ligamenter. 

Fokus på skuldre, nakke, rygg og hofter.

Timene varierer i innhold og vi bruker diverse utstyr som stol, ullmatter, bolstere, blokker og belter for å støtte kroppen best mulig inn i de forskjellige stillingene.

Timen vil inneholde fysiske øvelser, pusteøvelser og avspenning.

Senior Yoga kan ha store helsegevinster for den fysiske og psykiske helsen.

Målet med kurset er å kunne gi deg som deltager øvelser og verktøy som lett kan integreres i egen hverdag der hjemme.

Senior Yoga er en fin møteplass for å få være i aktivitet og få inn det sosiale med å møte andre seniorer.

Du kan først komme på yoga i en time og så er det mulig å gå over til Kafe ÆRA å nyte god lunsj og drikke med 20% rabatt om du skulle ønske det.

Det serveres økologisk te hver gang på yogakurset.

Tid: Ons kl 10.30-11.30

Oppstart: 17.03.2021

Pris 870 kr

Kursrunde 6 uker

Lærer: Christine

870 kr